top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetin Tiryaki

Sixx A.M. Ve DJ Ashba

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2022

Sixx A.M. vokalde James Michael, basta Nikki Sixx, gitarda da DJ Ashba’dan oluşan bir hard rock grubu. Grubun adı da Sixx ve Ashba ile Michael’ın soyadlarının başharflerinden, aynı zamanda “Saat 6” ‘ya yaptıkları bir göndermeden meydana geliyor.


James Michael şarkıcı ve müzisyenliğinin yanı sıra yapımcı, şarkı sözü yazarlığı ve mix de yapıyor. Çalıştığı grup ve sanatçılar arasında Kelly Clarkson, Alanis Morissette, Meat Loaf, Mötley Crüe, HammerFall, Scorpions, Hilary Duff, The Rasmus, Papa Roach, Trapt, American Bang, Saliva, The Exies, Deana Carter, Sammy Hagar, Lillix, Sarah Kelly, Taylor Momsen, Halestorm, Jack’s Mannequin, Brides of Destruction gibi pek çok isim sayılabilir. Hemen hemen tüm müzik aletlerini çalabilen Michael bir de solo albüm yapmış.


Grubu birlikte kurdukları Nikki Sixx de 1981 ile 2015 yılları arasında Mötley Crüe ile müthiş bir kariyere imza attı. Ara ara Sixx A.M. ile albüm ve turneler yapması dışında 2000 yılında 58 isimli grupla bir ve Brides of Destruction grubu ile de iki albüm yapan Sixx, bunlar dışında bir çok grup ve sanatçıya da yapımcı ve besteci olarak destek oldu.


Gelelim grubun yıldızı DJ Ashba’ya. Tam adı Daren Jay Ashba (kısaca DJ ama radyo DJ’i değil) olan gitarist iki de solo albüme sahip. Addiction To The Friction (1996) ve Eli Roth’s Goretorium – Songs For The Demented Mind (2012) yıllarında yayınlanmış. Bunlar dışında kısa bir süre Bullet Boys ile çaldıktan sonra Beautiful Creatures ile de bir albüm yapmıştı. 2009 yılında Guns’n Roses’a katılan Ashba, 2015 de Sixx A.M. için grubu terk etti. Gerçi Slash’ın geri döneceği o dönem konuşuluyordu ama kendisi daha önce gruptan ayrıldı. Müthiş yetenekli ve karizmatik bir gitarist olan Ashba’nın kendisine ait bir kıyafet markası da bulunuyor.


Yukarıda saydığımız kadro ile grup toplam 5 albüm çıkardı.

The Heroin Diaries Soundtrack (2007) This Is Gonna Hurt (2011) Modern Vintage (2014) Prayers for the Damned (2016) Prayers for the Blessed (2016)


2016 yılında peşpeşe çıkardıkları iki albüm ile Billboard listelerine girmeyi de başaran grup son yılların yeni-iyi rock grupları arasında yer alıyor. Özellikle Life Is Beautiful, Lies of the Beautiful People, Stars, This Is Gonna Hurt, We Will Not Go Quietly gibi şarkılarla da single listelerine girmeyi de başardılar.





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page