top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetin Tiryaki

En İyi Fitness Uygulamaları

Güncelleme tarihi: 9 Mar 2022

Endomondo: Her türlü spor aktivitelerini takip edebileceğiniz en iyi programlardan biri. Süre, rota, kalori bilgilerini takip edip, saklayabiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Kalp monitör cihazları ile de uyumlu çalışan yazılımın kullanımı son derece basit. Arkadaşlarınızla rekabet edebileceğiniz, haftalık aylık program yapabileceğiniz uygulamada spor yaparken müzik de dinleyebiliyorsunuz. Ücretli uygulamada ise kişiye özel programlar da yer alıyor. (Fiyat : Ücretsiz, Pro versiyon Aylık 9,99 TL)


iCardio: Koşu, yürüyüş, kardiyo (Rowing, Spinning vb.) ve bisiklet gibi aktivitelerinizi kaydedebileceğiniz uygulamanın en büyük artılarından biri ise kalp atış hızı monitörü. Bluetooth aracılığıyla eşleştirebileceğiniz kalp monitör cihazlarından birisi vasıtasıyla kalp atış ve kalori harcamalarınızı takip edip, kaydedebiliyor, aynı zamanda sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz (Fiyat : Ücretsiz, Pro versiyon 27,99 TL)


Fitbit: Spor aktivitelerini konusundaki en popüler uygulamalardan biri Fitbit. Yine aynı şirketin ürünü olan Flex, Force, Alta, Surge, Ultra gibi bileklik, saat ve aparatlarıyla  kalp atış hızının yanı sıra kan şekeri ölçümlerinizi, yiyecek, uyku gibi aktivitelerinizi de takip edebiliyorsunuz. (Fiyat : Ücretsiz)


Nike +: Nike’ın ücretsiz aktivite uygulaması. Bilek veya ayakkabı içlerine takılan aparatlarla entegre çalışıyor ve aktivitelerinizi takip etmenizde yardımcı oluyor. Tek kötü tarafı pause (geçici olarak durdurma) yapamıyorsunuz. Benzer bir uygulama da Adidas’tan MiCoach.


Zombies, Run!: Çok ilginç bir uygulama. Temelde koşu uygulaması ama en önemli özelliği bu aslında bir oyun ! evet, zombilerden kaçarken yiyecek, pil vb. topluyorsunuz. Oyun sezon olarak organize edilmiş; uygulamada toplam 250’den fazla görev yer alıyor. (Aylık 9,99, yıllık 27,99 TL)


SleepBot: Bu uygulama da tamamen uykuya yönelik olarak tasarlanmış. Ne kadar uyuyorsunuz, uykunuzda ne kadar hareket ediyorsunuz ve ne sıklıkta uyanıyorsunuz gibi. Akıllı alarmlar hafif uyku esnasında uyanmanızı sağlıyor, uyku aralıklarınızı takip ediyor. Yazılımın iddiası “Daha iyi bir gece uykusu uyuyacak ve daha dinç kalkacaksınız.”. Deneyin ve görün. Alternatifi Sleep Cycle Alarm Clock  (Fiyat : Ücretsiz.)


Lose It!: Bu da yediğiniz yiyecekleri takip eden bir program. Ne kadar kalori aldığınız, yiyeceklerin karbonhidrat, şeker ve yağ oranlarını öğrenebileceğiniz bir yazılım. Kendinize bir program belirleyip diyet yapmanıza yardımcı olan programda sosyal medya paylaşımı da yapabiliyorsunuz. Alternatifi Weightbot, Yazio (Fiyat : Yıllık 144,99)


Sworkit: Çok başarılı bir egzersiz programı. Vücut değerlerinizi kaydedip takip ettiğiniz, kendinize özel programlar oluşturduğunuz uygulama vücudunuzun her bölgesi için çok sayıda egzersiz seçeneği sunuyor. Alternatifi The Personal Trainer. (Fiyat : Aylık 7,99, yıllık 52,99TL.)


Strava: Özellikle koşu ve bisiklet aktivitelerinde en popüler uygulamalardan birisi. Sosyal medya ve topluluk uygulamaları çok gelişmiş. (Fiyat: Aylık 19,99, Yıllık 219,99 TL)


Argus: Günlük aktivitelerinizi takip edebileceğiniz bir program. Aslında sadece yürüyüş, fitness gibi aktiviteler değil, yemek uyku gibi aktivitelerinizi de takip edebiliyorsunuz. All-in-one, yani hepsi bir arada olarak tanımlayabileceğimiz uygulama ile Kalori Takibi, Kalp Monitörü gibi ekstra özellikler de mevcut. Tek kötü tarafta sürekli arka planda çalıştığında şarjınızı hızla tüketmesi. (Fiyat : Aylık 12,99 , yıllık 209,99 TL)


Tüm bunların dışında Runtastic, Runkeeper, FitWell, Pedometer, Map My Run da yine benzer özelliklere sahip koşu ve spor aktivite programları olarak göze çarpıyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page