Musixmatch: En iyi müzik uygulamalarından biri. Temel özelliği şarkı sözlerini ekranda göstermesi, 40 civarında ayrı dilde (Türkçe de dahil) görüntüleyebilmesi de takdire şayan. Müthiş bir komün oluşturan uygulamaya siz de şarkı sözü ekleme, senkronizasyon ve tercüme yaparak katkıda bulunup, puan kazanabiliyorsunuz. Sosyal medya ile entegre olan uygulama ile beğendiğiniz şarkıları albüm kapağı ve şarkı sözleri de dahil, basit sanatsal bir çalışma şeklinde paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca içinde şarkı tanıma uygulaması da mevcut. (IOS ve Android : Bedava, premium versiyonu 33,99 TL)
Spotify: Spotify bir online müzik platformu. Veri tabanında onbinlerce şarkı ve albüm bulunan uygulama tamamen yasal, telif hakları ise alınan üyelik ücretleri ve reklamlar sayesinde ödeniyor. Facebook entegrasyonu ile arkadaşlarınızın çalma listelerine ulaşabildiğiniz uygulama, modunuza göre şarkı çalabiliyor. Çok popüler olan uygulama, tüm dünyada en çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar için referans olarak da kulanılıyor. Shazam ve Musixmatch ile de entegre olan uygulamada çalan şarkıyı tanıdıktan sonra Spotify’dan dinlemeye başlayabiliyor, şarkı sözlerini de takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda radyo dinlemeniz, beğendiğiniz tür veya grupları takip edebilmeniz mümkün. Ayrıca sadece istediğiniz şarkıcı ve grupları da dinlemenize olanak sağlıyor. Alternatifleri Songza, Beats Music, Rdio. (IOS ve Android : Bedava, premium versiyon aylık 12,99 TL)
Shazam: Bazen bir şarkı duyarsınız, çok beğenirsiniz de kim söylüyor, şarkının adı ne diye merak edersiniz ya, işte bu uygulama size bunun cevabını veriyor. Milyonlarca şarkılık bir veri tabanına sahip uygulama Türkçe de dahil neredeyse tüm şarkıları 15-20 saniye içerisinde tanıyıp size bilgi veriyor, isterseniz Spotify’den dinlemenizi de sağlıyor. Alternatifi SoundHound. (IOS ve Android : Bedava, Encore versiyon 9,99 TL)
TuneIn Radio : Piyasada bir çok radyo uygulaması mevcut, en popüler olanı ise TuneIn. 100.000 ‘den fazla kanal ve 2 miyondan fazla podcaste sahip TuneIn Radio’nun kullanımı kolay ve ara yüzü çok başarılı. Onlarca kategori arasından istediğiniz türü, yüzlerce radyo kanalı arasından istediğinizi dinleyebiliyorsunuz. Ses kalitesi de gerçekten çok iyi. Kendi playlistlerinizi oluşturabilir, beğendiniz müzik ve kanalları sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Pek çok rakibi var tabii ki, bunlar arasında Last.fm, Pandora, Slacker, Deezer, iHeart Radio, ShoutCast, iTunes Radio sayılabilir. (IOS ve Android : Bedava)
SongPop: SongPop aslında bir müzik oyunu. 300’den fazla türde şarkıları en kısa sürede tanımaya çalışıyorsunuz. Bunlar içerisinde Türkçe pop, 80’ler, Rock, Hip-Hop, jazz vb. hemen her tür yer alıyor. İster arkadaşlarınızla isterseniz de tüm dünyada benzer türleri seçen kişilerle yarışarak puan kazanıyorsunuz. Çok eğlenceli bir uygulama. Müzik bilgisi ve kulağına güvenenler için çok bağımlılık yapıcı olabilir. (IOS ve Android : Bedava)
Bu arada zaten tüm dünyada popüler olan temel müzik uygulamaları da var, çok genel kullanımı olduğundan onları bu listeye almadım. Apple Music, Google Play Music, Amazon Music, YouTube gibi. Son olarak Turkcell’in müzik uygulaması Fizzy‘den de bahsetmeden geçmeyelim. Özellikle yabancı müzik kaynakları (popüler olanlar dışında) sınırlı olsa da Türkçe müzik konusunda çok geniş bir arşive sahip. Aylık 4 TL ödeyerek her türlü şarkı ve albümü dinleme, indirme imkanına da sahip oluyorsunuz. Ayrıca internet kotasından da kullanmıyor.
Comments